Sve kategorije

Ti si ovdje: Početna>Vijesti

medij

Tumačenje procesa oblikovanja pravokutne cijevi od karbonskih vlakana

Pregledi:85 Autor: Linda Vrijeme objavljivanja: 2022-07-04 Porijeklo:

         Pravokutna cijev od karbonskih vlakana jedna je od najčešćih cijevi od karbonskih vlakana. Prednosti su izuzetno visoke čvrstoće i izdržljivosti, te je postao prvi izbor za sklapanje mnogih proizvoda. Future je proizveo pravokutnike od karbonskih vlakana različitih specifikacija. Ovaj članak će objasniti proces kompresijskog oblikovanja pravokutnih cijevi od karbonskih vlakana.

         Oblikovanje pravokutne cijevi od karbonskih vlakana može bolje osigurati specifikaciju veličine i performanse proizvoda pravokutne cijevi.

Proces kompresijskog oblikovanja pravokutne cijevi od karbonskih vlakana

Tok procesa kompresijskog kalupa je sljedeći:

1). Napravite odgovarajuće kalupe prema zahtjevima proizvoda. U skladu sa zahtjevima performansi pravokutne cijevi od karbonskih vlakana i temperaturom oblikovanja, veličina kalupa je precizno dizajnirana. Kalup obično usvaja metodu muškog i ženskog kalupa i kalupa za unutrašnju jezgru kako bi se osiguralo da je unutrašnja veličina pravokutne cijevi od karbonskih vlakana normalna, tako da se neće deformirati tokom procesa oblikovanja pod visokim pritiskom i visokom temperaturom.

2). Nakon izrade kalupa potrebno je izrezati prepreg. Dizajnirajte različite slojeve prema veličini, izrežite prepreg od karbonskih vlakana i položite slojeve unutar kalupa. Nakon što je slojeviti kalup završen, on se sabija, a zatim šalje u vruću prešu. Nakon vremenske kemijske reakcije, proizvodnja pravokutne cijevi od karbonskih vlakana je završena.

3). Grubi embrion je završen, a zatim izvađen iz kalupa. Nakon završetka vađenja iz kalupa, izvodi se CNC obrada kako bi se dobila pravokutna cijev od karbonskih vlakana pune veličine, koja se sastavlja po potrebi, a potrebno je i bušenje, čime se završava proizvodnja pravokutne cijevi od karbonskih vlakana.

Karakteristike procesa kompresijskog oblikovanja pravokutne cijevi od karbonskih vlakana

1) Cijeli proces formiranja pravokutne cijevi zahtijeva radnu snagu, tako da je cijena pravokutne cijevi od karbonskih vlakana mnogo skuplja od ostalih cijevi.

2) Raspored pravokutne cijevi je fleksibilniji, što čini performanse pravokutne cijevi od karbonskih vlakana boljom i veličinu preciznijom, tako da se pravokutna cijev uglavnom koristi u nekim vrhunskim industrijama i poljima.


ostavi poruku
Online Chat

Pozdrav, molim vas ostavite svoje ime i e-mail ovdje prije chata na mreži kako ne bismo propustili vašu poruku i bez problema vas kontaktirali.