Sve kategorije

Ti si ovdje: Početna>Vijesti

medij

O izradi jarbola

Pregledi:102 Autor: Vrijeme objavljivanja: 2022-04-26 Porijeklo:

       Jarboli za jedrenje na dasci se generalno dijele u 3 razreda: FLX100, FLX70 i FLX40. Svi jarboli su napravljeni postupkom namotavanja kako bi se osigurala precizna kontrola predopterećenja pređe i infiltracije smole u pređu (izbjegavanje defekata namotavanja uzrokovanih mjehurićima zraka koji mogu nastati u procesu proizvodnje). Svi jarboli imaju precizno kontrolirani nagib i krivulje savijanja kako bi odgovarali svim markama jedara na tržištu.

jarbol

         Jarboli vrhunskog kvaliteta imaju visok sadržaj karbonskih vlakana za smanjenje težine jarbola i značajno poboljšanje brzine odziva i ukupnih performansi.

        Svi jarboli su precizno namotani iz jedne niti pomoću automatske mašine za namotavanje preko kompjuterski unapred podešenog programa. Svaki tip jarbola odgovara posebnom programu polaganja pređe, koji precizno namota karbonska vlakna pod različitim uglovima, dok napetost pređe i drugi odgovarajući parametri međusobno deluju kako bi se postigla potrebna krivulja savijanja proizvoda. Samo precizno rješenje ugaonog namotaja s prednaprezanjem koje osigurava proces namotavanja može riješiti ogroman problem torzije kojem je jarbol izložen tokom kretanja.

Savjeti za kupovinu jarbola

         Odaberite RDM jarbol za mekši, izdržljiviji i udobniji osjećaj. Odaberite SDM jarbol za osjetljiviji, stabilniji i precizniji osjećaj. Za natjecateljska jedra preporučujemo SDM jarbol

22

1) Gornji zakrivljeni jarbol Flex Top-a ima prednost u tome što je lako natjerati jedra da lebde na vrhu jedra, a vjetar se rasterećuje klizanjem, što je pogodno za vrhunske igrače i ljubitelje surfanja.

2) Konstantna kriva

       Ovo je jarbol srednjeg savijanja kao i većina jarbola na tržištu. prikladniji za potrebe većine ljudi. Pogodnije za obične igrače i početnike.

33

3) Vrh glave

        Ovaj slučaj je donji zakrivljeni jarbol. Ova vrsta jarbola se manje igra sa igračima na pločniku.

44

Napravite zaštitni znak Mast

        Naljepnice se sastoje od uvezenih epoksidnih naljepnica i specijalnih prilagođenih boja. Kada je naljepnica napravljena, pričvršćuje se na unutrašnji sloj smole, a nakon stvrdnjavanja se integrira sa proizvodom i ima jaku otpornost na vremenske uvjete bez pada.

Mašina za lasersko graviranje

       Može ugravirati logotip kupca, tvornički kod modela jarbola i druge uzorke po želji kupca

Fabrički test jarbola

       Za nekoliko dijelova jarbola koji se relativno lako lome, osmislili smo posebnu mašinu za ispitivanje. I dobio odgovarajući certifikat kvaliteta

55

ostavi poruku
Online Chat

Pozdrav, molim vas ostavite svoje ime i e-mail ovdje prije chata na mreži kako ne bismo propustili vašu poruku i bez problema vas kontaktirali.